<body> <body>

Wednesday, September 16, 2009
¢¾ Wednesday, September 16, 2009 01:04 am (ryana)

Kisah Hari Raya… Pada 4 Keluarga…
Riana ada letakkan sedikit novelet utk 4 kisah yg pernah atau mungkin belum pernah dibaca oleh semua. Masihkah pada Haikal dan Aliya, Irfan dan Athirah,Najie dan Ajib, Juga pada Wafiy dan Arsyad? Insya Allah, Kisah mereka menyambut Aidil Fitri akan Riana letakkan di blog ini>> ryanaadrina.blogspot.com .Selamat membaca.



Komen sket!!!

Monday, October 13, 2008
¢¾ Monday, October 13, 2008 05:02 pm (ryana)

Cinta Berbisik…


Buat kawan-kawan yg merindui sesuatu dari Riana (oh… rindu ker??Hehe…) Riana kini telah meletakkan satu cerita di sini. Kenapa ya, Riana tak letakkan di sini saja? Entahlah… rumah ni dah lama bersawang kot. Tuan rumahnya pula malas nak cat baru. Semoga terhibur dengan suasana baru di sana. Riana juga selalu berada di sini, menulis aktiviti-aktiviti harian Riana. (Bukan hari-hari pun sebenarnya. Haha…). Tapi Riana minta maaf sbb x dpt jwb tagboard sbb terlupa kata laluan. Insya Allah, Riana akan menjawab TB seperti biasa setelah dpt kata laluannya. Selamat berkunjung.



Komen sket!!!

Saturday, August 23, 2008
¢¾ Saturday, August 23, 2008 12:14 pm (ryana)

Jauh Di Sudut Hati…
Sinopsis di belakang buku; Cinta Najiha dan Farhan mekar tersendiri di dalam hati ketika di alam persekolahan, namun kejadian diari yang hilang mengakibatkan perasaan yang meranum itu padam tiba-tiba. Pertemuan dengan Ahmad Najib membuka lembaran baru dalam hidupnya. Mengenali Ahmad Najib seperti melalui hari yang sangat bermakna kepada Najiha. Jejaka itu tulus menghulur salam dan tanpa disedari, ada perasaan halus menyelinap dalam diri Najiha. Hari-hari mendatang bagaikan pelangi pagiyang menerbitkan warna ceria namun kemunculan Syed Rahizam seperti petaka yang membunuh segalanya. Najiha tersepit dengan keikhlasan Ahmad Najib dan kerakusan Syed Rahizam yang sudah hilang kewarasan. Antara dua jejaka, Najiha menyambut salam George yang sentiasa menaruh harapan walaupun mengetahui gadis itu tidak akan semudah angin lalu datang dan bertakhta di persada perasaannya. Tiga lelaki yang mencetus pelbagai warna kehidupan menjadikan Najiha matang menilai kemanusiaan dalam meniti arus kehidu pan. Najiha membawa lara hati bersama lelaki yang paling tulus. Siapakah dia di hati Najiha?

Buat yang ternanti-nanti kisah Ajib dan Najie dibukukan… tibalah masanya kini untuk mendapatkannya di kedai-kedai buku berhampiran. Ada cacat dan celanya, Riana dahului dengan ribuan kemaafan. Kalau ada yang nak komen, Riana tadahkan dengan hati yang terbuka. Selamat membaca! =)
P/s: Untuk komen, boleh masukkan komen disini, di shout box atau di email Ryana; hazryana[at]gmail[dot]com



Komen sket!!!

Wednesday, June 11, 2008
¢¾ Wednesday, June 11, 2008 01:01 am (ryana)

Buat yang rindu… Ryana pun rindu…
Salam semua. Rindunya nak berblog di sini. Rumah ni dah sunyi sepi kan… Rindu Ryana pada entry-entry utk e-novel. Tapi, nampak gayanya Ryana kena berehat agak panjang kali ini. Berehat mencari satu keajaiban baru mungkin. Insya Allah Ryana akan kembali lagi di sini dgn cerita2 yg lebih segar. Terima kasih yg telah sudi letak poll anda untuk tajuk yg sesuai buat manuskrip ke 4 Ryana. Wah, kebanyakannya setia dengan 'Kau tercipta untukku' kan? Ryana juga terharu. Ramai yg rindu dgn Wafiy dan Arsyad! Alhamdulillah, manuskrip dah selesai dan telah dihantar kepada Alaf. Harap2 semuanya berjalan dengan lancar! Tapi, ada berita gembira buat anda semua… yg menyokong novel-novel Ryana. Tahun ini Ryana sangkakan tak ada novel Ryana yg terbit, tp Insya Allah dalam masa beberapa bulan (sgt2 hampir) bakal terbit sebuah novel baru Ryana yg ke 3. Masih ingat kisah Ajib dan Najie. Dah lama yg tertunggu-tunggu kan! Akhirnya bakal muncul jua dalam versi bercetak. (Tarikh akan diconfirmkan kelak) Berdebar Ryana menanti reaksi pembaca kelak. Nanti Ryana akan war-warkan jika sudah mendapat kata putus dari penerbit. Buat yg rindu dgn kisah Wafiy dan Arsyad, Ryana x dptlah nak letak siapakah gerangan Arsyad dan Wafiy ni di blog Ryana. Tapi, Ryana nak letak tetamu istimewa yg turut menjayakan kisah 'Kau Tercipta Untukku' Siapa dia? Tengoklah kat bawah.
Ininlah Jojo… dibawakan khas buat peneman kerinduan sesiapa saja yg merindu Wafiy dan Arsyad. Jojo saksi cinta Arsyad dan Wafiy.



Komen sket!!!

Friday, May 02, 2008
¢¾ Friday, May 02, 2008 02:48 pm (ryana)

Long time no see…
Salam semua… Lamanya tak update blog ni setelah citer Wafiy berakhir ek! Nak buat citer baru… tapi still sibuk mengurusi manuskrip utk dihtr pada publisher. Ahaks… ;) Manuskrip masih dalam proses editing terakhir sebelum dihtr kepada publisher selewat2nya 18 May ini. Masih ingat cerita tentang Najie dan Ajib? Yang masih mengingati, pastinya tertunggu2 akan e-novel tersebut yg bakal keluar dalam versi cetak. Khabarnya penghujung tahun ini… Sabar2lah ya! =) Untuk mengisi kekosongan rumah Ryana yg dah bertukar curtain ni… apa kata join Ryana utk poll tajuk Manuskrip yg bakal dihtr pada publisher… Saja suka2 ni!
Get your own Poll!



Komen sket!!!

Thursday, August 30, 2007
¢¾ Thursday, August 30, 2007 03:34 pm (ryana)

BAB 10 ~Kau Tercipta Untukku~
 

BAB 10

Memuja hanya dirimu...





Oh tercipta… satu cinta indah yang pertama… antara kita berdua! ~Wafiy

Sinar matamu menyentuh hati, kekal abadi di hatiku~ Kay.





Org dah komen% (2)

¢¾ Thursday, August 30, 2007 02:39 pm (ryana)

BAB 9~Kau Tercipta Untukku~

 

 


BAB 9

Semua ku terima apa adanya...


"I sayangkan you, Rasha.. dan I tak mahu kehilangan you. Dendam yang ingin you teruskan ini akan merugikan you." Pujuk Arsyad. Rasha merenung dalam-dalam wajah Arsyad. Hatinya berbicara sendiri.
'Maafkan I, Syad. You akan kehilangan I... tapi percayalah.... I sayangkan you." Arsyad pula seakan berjanji di dalam dirinya. Kasihnya pada Rasha bagai air pasang yang tiada surutnya. Akan disunting gadis itu secepat mungkin.




Org dah komen% (1)

Monday, August 13, 2007
¢¾ Monday, August 13, 2007 05:27 pm (ryana)

BAB 8~Kau Tercipta untukku~

 

 

BAB 8
Tak ada tempat bermanja bermesra...


"Abang Amer... Rasha dah ada orang lain. Fiy kenal siapa orangnya!" Wafiy merenung gambar pertunangan Rasha dan abangnya di dalam album gambar. "Sampai hati Rasha menduakan abangnya. Kalau orang lain, aku tak berkira sangat, Rasha. Tapi Abang Amer tu, abang aku. Satu-satunya abang yang aku ada kat dunia ni. Apa salah abang Amer, Rasha?" Hati Wafiy terluka apabila melihat senyuman Rasha di samping abangnya di dalam gambar tersebut.




Org dah komen% (3)

Tuesday, August 07, 2007
¢¾ Tuesday, August 07, 2007 03:31 pm (ryana)

Bab 7~Kau Tercipta Untukku~

 

BAB 7

 

Hemm… gadis bernama Wafiy Munirah itu amat pelik sekali tingkahnya. She's something!~ Arsyad Aku ada cara aku untuk mengajar kau, Rasya! ~ Wafiy




Org dah komen% (3)

¢¾ Tuesday, August 07, 2007 03:28 pm (ryana)

BAB 6~ Kau Tercipta Untukku~

 

BAB 6
Senyuman manismu menggoda sukma ku~ Kay



Ishk, si Kay ni dok bersayang-sayang. Kalau betul sayang, cakap terus-terang! Tak perlu aku nak bermain dengan perasaan sendiri. Seriuslah sikit!~ Wafiy

Fiy, aku memang benar-benar sukakan kau. Tapi aku tak tahu bagaimana caranya nak berterus-terang. Aku takut kena reject! Lagipun, di depan kau, aku dah membina byk imej buruk. Ye lah… kau kenal aku sbg lelaki buaya, yg sering mengayat mana-mana perempuan sana sini. Jadi aku tak punya keberanian nak berterus-terang dgn kau!~ Kay



 




Komen sket!!!

Next Page

Blogdrive Templates


PROFILE

Ryana
Yg menulis tentang cerita yang sentiasa berlegar di persekitaran dengan gaya tersendiri…




LOVES

[Istana Hinggap~ Satu hari yg Indah]

TAG



Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

ARCHIVES

<< December 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

CREDITS

layout: +
fonts: +
image: +
brushes: +